Джулиан Асандж плаши с нови документи, ако го убият

„Ако ме принудят, ще стигна до крайност”, категоричен е той
31 дек 2010 09:54,
105
Джулиан Асандж плаши с нови документи, ако го убият
Снимка: БГНЕС

В случай на преждевременна смърт или хвърляне в затвора за дълъг срок на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж ще бъдат направени публично достояние всички документи, с които неговата група разполага. Това съобщи самият той в интервю за катарския телевизионен канал Ал Джазира, предаде ДПА.

"Ако ме принудят, ще стигнем до крайност и ще покажем всеки документ, с който разполагаме", предупреди Асандж. Той каза, че 2000 сайта са готови да залеят интернет с информация, ако бъде сметнато за необходимо. В момента тази информация била защитена със строга парола.

В интервюто, част от което бе излъчено за арабския свят, Асандж заяви, че много от арабските лидери поддържали тесни връзки със САЩ и ЦРУ и че няколко арабски страни са създали центрове за изтезания, в които Вашингтон да може да изпраща заподозрени за разпит.

Отделно във Франция най-новите разкрития на WikiLeaks причиниха скандал, тъй като разкриха, че президентът Никола Саркози е получавал в миналото финансова подкрепа от бившия президент на Габон Омар Бонго, съобщава БТА.

Разпространените документи показват, че парите са били платени на няколко френски политически партии, като част от тях са били използвани в подкрепа на Саркози.

Елисейският дворец не е коментирал твърдението.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Wikileaks
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
bros преди 13 години
Симпатяги умни, колкото и странно да Ви прозвучи, Асанж е до някаква степен премерен идеалист. Случайно се оказа, че членуваме в една организация и научих много от психологичния му профил. Подходът му е правилен, независимо, за каква тотална информационна атака става дума, но това е и целта и подхода на комуно-анархистите, които, честно, не са ми по вкуса. И все пак, това Вие, Господа-световно-неизвестни, да давате оценки е, меко казано, смешно. Всеки има право на мнение, както и кило-две мозък
96
2
 
7
 
! Отговори
atanas преди 13 години
Като чета умозаключенията на по-голямата част от участниците в този форум, изумявам се колко голям е броят на умните и интелигентни хора в България. Хора на които всичко им е ясно и имат готови решения за всякакъв проблем.Само не мога да разбера защо при толкова умни и всезнаещи хора сме на това дередже - бедни и озлобени. Или по приказките сме на върха, за далаверата душа даваме, далаверата е националния спорт в България - да се излъже, да се измами, да се открадне- това е върхът.
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искрено му симпатизирам на Асандж и съм за това да няма еднополюсен свят, в който решаваща роля да има само една страна и да чуваме само нейната истина. Но ако се окаже, че Асандж е проект на ЦРУ и САЩ много жалко, защото милиони хора се обявиха в негова защита. Честита Новата 2011 година на всички българи, желая ви много успехи и сбъдване на мечтите!
94
1
 
0
 
! Отговори
muri преди 13 години
БЛЪФ
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нито един ,а защо ли .----защото *** и подопечното им цру организираха и извършиха това злодеяние
92
0
 
2
 
! Отговори
dedo преди 13 години
към 91: Мили Асандж, след като няма вече Дядо Колега, моля те, изпрати Снежанка...
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Wiki Leaks улучи десятката!това, което показва Асандж, то целия сват си го знае...кого ще плаши тогава? - малките деца?
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще плаши гаргите :))))да има хляб и зрелища за народа!но керванът си върви...
89
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Асандж Е ПРОЕКТ НА ЦРУ !!!! Ако не беше такъв, просто щеше да го последва съдбата на принцеса Даяна. Проекта "Асандж", ще проправи път до законното спиране на сайтове, които не са удобни за Новия Световен Ред.
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, но никога няма да ги съберат на едно място...А и те не са толкова прости, че да се съберът. Не случайно са оцелели векове, и са най-организирани...
87
3
 
14
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
До къле ли ще стигнат в кибервойната си кукловодите от Империята на човеконенавистничеството-САЩ!След автоатентатите на 11.90.2001 в стил Холивуд спретнаха войната с глобалният тероризъм сътворен,организиран и финанситан от тях с цел налагане фашистка диктатура на зелените пари.Само пълни *** могат да мислят,че австралийският сбърканяк е някакъв бобец за спаведливост и защитава някакви ценности.Това е пореден заговор срещу определени страни-Русия,Кирай,Иран,Ирак..нищо ново Уотсън,пълен ***!
86
2
 
19
 
! Отговори
Wiki Leaks преди 13 години
Мили деца , няма Дядо Коледа ! Дж. Асандж
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятел, ценната информация и многото пари не беше ли едно и също ?
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали знаеш че без евреите няма заплати за НАСА. Ако искат пари да мълчат.
83
1
 
2
 
! Отговори
:-) преди 13 години
Киров, много си прав, но знай че евреите вече са го измислили. Бог стои над всички и всичко. Лошото е че и аз така мисля.Весела Нова Година ! ... еврейската отдавна мина.
82
2
 
2
 
! Отговори
аа преди 13 години
Майничка, май нямаше такава.. е, не изключвам случайноста. Нали знаеш Божа работа.Аз не мисля че това евреите са го нагласили,по скоро вярвам че техните братовчеди си ги пазят нали те стоят в основата нв ислямския завет Корана.
81
1
 
19
 
! Отговори
БОТЕВ от ПЛОВДИВ преди 13 години
МОЖЕ ЛИ ДА ПОПИТАМ ПО-ОСВЕДОМЕНИТЕ.КОЛКО ЕВРЕИ ЗАГИНАХА ВЪВ СВЕТОВНИЯТ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР-ТОВА ГНЕЗДО НА ***.
80
2
 
14
 
! Отговори
darcas преди 13 години
В 21 век не е силен този, който има пари, оръжие, хора. Силен е този, който има информацията.
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, няма вече истински арийци, само книжните плъхове са останали. Ако еврейските врагове на човечеството пожелаят - могат да изгорят Асанджд и публично върху клада от новоотпечатаните му от уйкилийкс документи.
78
1
 
6
 
! Отговори
Киров преди 13 години
Онези най-много се притесняват да не изкара топ секретната информация за НЛО....