Асандж вероятният "човек на годината" на Time

В класацията го следват Реджеп Ердоган и Лейди Гага
Обновена: 9 дек 2010 14:34 | 8 дек 2010 12:35, Елка Василева
22
Асандж вероятният "човек на годината" на Time
Снимка: БГНЕС

Американското списание „Time“ вероятно ще обяви основателя на сайта WikiLeaks – Джулиан Асандж, за човек на годината, съобщава Drudge Report.

Официално човекът на годината ще бъде обявен от редактора на „Тайм“ на 15 декември. Дотогава от списанието отказват да коментират каквато и да е информация, свързана с това събитие.

Lenta.ru припомня, че през тази година Асандж вече се появи на корицата на „Time“, а в списанието беше публикувано интервю с него, взето чрез Skype.

Още по темата

В момента на сайта на „Тime“ тече анкета сред читателите кой според тях е достоен за званието „човек на годината“.

Лидер в анкетата е Джулиан Асандж, за когото са гласували над 314 000 посетители на сайта.

Той изпреварва с почти 100 000 гласа премиера на Турция Реджеп Таип Ердоган (второ място), а Лейди Гага (трето място) изостава със 190 000 гласа от Асандж. 

Титлата „човек на годината“ се присъжда от списание „Тime“ на човека (или група лица, идея и т.н.), оказал най-силно влияние върху събитията през изминалата година.

През 2009 г. списанието определи за човек на годината шефа на американския Федерален резерв Бен Бернанке.

През 2008 г. за човек на годината според версията на „Тime“ беше посочен Барак Обама, а година по-рано – бившият президент на Русия Владимир Путин.

Званието „човек на годината“ според версията на „Тайм“ не задължително се присъжда на „положителен“ герой от публикациите на изданието. На корицата му са се появявали например Адолф Хитлер и Йосиф Сталин. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
до Amenhotep преди 13 години
Има една група хора които всеки ден неспирно плюят или пишат срещу турците. Един от тях е Amenhotep Знай турският мозьк свикнал да мисли имперски За твое огорчение вьпреки целия ви ,,труд и пот " на теб и на господарите ти тук и зад океана казваме само ,,Ne mutlu turkim diyene "
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Австралия скочи срещу САЩ в защита на АсанджСАЩ носят вината за разпространяването на секретните документи от WikiLeaks, а не основателят на сайта Джулиан Асандж, заяви външният министър на Австралия Кевин Ръд.Кремъл предложи Асандж за Нобелова наградаОснователят на WikiLeaks Джулиан Асандж трябва да получи помощ и дори да бъде номиниран за Нобелова награда, е заявил източник от Кремъл. Неправителствените организации трябва да помислят как да му помогнат, е казал представител на администрацията на президента Дмитрий Медведев
19
0
 
5
 
! Отговори
rottenroll преди 13 години
Евалата, Amenhotep! Няма как някой да не е съгласен с фактите. Те вече са се случили. Наистина се забелязва подобна тенденция сред ислямските държави. Живея по настоящем във Виена и мога да добавя, че повечето турци и араби са съпричастни към тази идея и се радват на експанзията. Австрийската държава от своя страна се прави на сляпа и "толерантна", но хората знаят за какво става въпрос, откъдето идва и тяхната неприязън към чужденците като цяло.
18
4
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 13 години
Да вземат теб да направят човек на годината или по добре джулан на годината хахахахахахахахах!!!!
17
1
 
7
 
! Отговори
А4о преди 13 години
Ердоган е приселник от Грузия,учи с еврейска степендия,емблемата на партията му е крушка с 6 лъча,под символ на илюминатите,Израел и САЩ го подкрепят за да имат арабите и 500 те мил.турци(Азербейджан,Кавказ...) удобен лидер.Но тази огромна власт може да го направи непослушен тогава ще стане весело.
16
9
 
6
 
! Отговори
Густав преди 13 години
Израел ще разкажат играта на *** Ердоган :)
15
1
 
9
 
! Отговори
пикчер преди 13 години
Че това, което казваш си е факт. Нали създадоха Османски дивизион, както и в Иран, а това показва "неоосманизъм", като тотална политика. Даже много турци страдат от това, а да не говорим онези хора, които не изповядват тази религия? Военните, които се бяха насочили към реален съвременен свят, предизвикват уважение, но ги убиха, както събщиха по новините. Излиза, че пак подготвят нови завоевателни доктрини и нищо чудно да станем свидетели на войни от нов Хитлеров Османски Райх, в бъдеще?
14
5
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Да си спомним и изявленията на д-р Майкъл Рубин пред Конгреса на Съединените щати преди няколко месеца. Ето част от тях:"Ердоган действа по предварително изработен план, чиято крайна цел е да промени фундаментално вътрешния ред и външната политика на Турция. Надеждите за съживяване на светската опозиция са напразни. Партията на премиера вече напълно разруши светската образователна система на всички нива, срина независимостта на съдебната власт, службите подслушват всеки дисидент, особено журналисти и интелектуалци... Ислямска Република Турция е реалност. И заплаха. Разказът за нея е просветляващ. Това е разказ за лидер с методичен план за демонтаж на една система. За циничен политик, който ловко употребява демокрацията, за да постигне автокрация. За политическата коректност, заслепила западните правителства дотолкова, че не видяха дневния ред на исляма. За министър- председателя Ердоган това е мечта, за следващото поколение американски президенти, дипломати и генерали тя е катастрофа"...
13
0
 
3
 
! Отговори
пикчер преди 13 години
Което показва, че сред самите американци има доста хора, които оценят по справедливост събитията, а не по рейтинга на човека. Джуиан Асандж е в голям плюс на Пентагона, въпреки разкритията му. По този начин, той им показа грешките на техните дипломати да карикатурят политиците, на съответните държави и други слабости. Аз бих му дал Коледна награда, за стореното от него. Ако и нашите бяха като Асандж, в периода 1954-2010 година, сега щяхме да сме по-развити от Япония и САЩ, но си нямаме късмет.
12
2
 
9
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Наскоро сайтът "Уйкилийкс", който буквално взриви световното обществено мнение с разкритията си, публикува и своеобразни дипломатически "портрети" на турския премиер Реджеп Ердоган и неговия външен министър Ахмед Давутоглу. Според поверителните документи единият изпитвал почти параноичен страх за властта, другият пък бил "много опасен" с разбиранията си за мястото на Турция в регионалната и европейската геополитика. Всъщност и двамата се придържат към една и съща агресивна доктрина - неоосманизмът, който не само определя ходовете на Анкара в Близкия изток и на Балканите, но и превръща управлението на ислямисткия режим в пълзяща диктатура. Поредното й проявление бяха събитията преди няколко дни в Анкара, когато части на полицията и жандармерията се нахвърлиха върху протестиращи студенти с палки и сълзотворен газ, последвано от арести на десетки. Само защото младежите настояваха за реформи в образованието и искаха лична среща с министър-председателя. Нещо подобно се случи и със студентите, които преди време участваха в демонстрация пред Техническия университет - 18 от тях дори получиха условни присъди с мотива, че митингът им не бил разрешен от властите.
11
16
 
3
 
! Отговори
ппп преди 13 години
Тоя *** сега и мъченик ще го направят.
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не човек на годината а трябва да е човек на столетието този човек разклати цял свят със една клавиатура..................
9
2
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
Ти си като Пената бе, баце :) "Цар Борис Три" :)))))))))))))))))))
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И с какво полу-животинското *** псведосъздание под името Лейди Гага изобщо е включена в тоя списък???
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това явно си е международна практика на политиците да се справят с политическите си противници - веднага се повдига обвинение за криминално или данъчно престъпление
6
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KAKAV *** Ердоган KAKAB MAIMUN ОбамаБраво за Асандж!
5
0
 
58
 
! Отговори
Боклуци преди 13 години
Браво на Джулиан Асандж!Той показа, че няма свобода на словото а има диктат.Той показа, че няма демокрация в америка и в "белите европейски държави", защото те задушават свободата на словото.Неговия случай показа, че европейските държави са под американския ботуш, след като Швеция стана американска *** и се мъчи да го обвинява в нещо предполагаемо.Изобщо загнил свят, откъдето и да го погледнеш!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
xa
3
14
 
34
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Браво за Асандж! А тоя фанатик-ислямист Ерпоган, кой вообще го е кандидатирал за човек на годината? Та тоя *** тая година забърка такива мръсотии, че трябва да стои като античовек на годината!
2
15
 
12
 
! Отговори
Klementa преди 13 години
Za moment se pritesnih,che turskiat premier moje da izprevari lady Gaga!Go Gaga Go!