Арестуваха създателя на WikiLeaks в Лондон

Джулиан Асандж сам се явил в полицейско управление
Обновена: 8 дек 2010 15:22 | 7 дек 2010 13:38,
204
Арестуваха създателя на WikiLeaks в Лондон
Снимка: БГНЕС

Основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж е бил арестуван в Лондон, съобщиха от Скотланд ярд.

39-годишният австралиец отхвърля обвиненията за сексуални престъпления срещу две жени в Швеция.
Асандж е бил задържан в изпълнение на Европейска заповед за арест, след като се явил в полицейско управление в Лондон.

Очаква се по-късно той да се яви пред съд в Уестминстър. 

От WikiLeaks заявиха, че продължават да работят нормално след ареста на основателя на сайта.
Няма да променяме плановете си за публикации днес и следващите дни, съобщи говорителят на сайта Кристин Храфнсън.

Шведските власти обвиняват Асандж в изнасилване, незаконна принуда и сексуален тормоз, които се предполага, че са били извършени през август 2010 г. 

39-годишният Асандж, който е австралийски гражданин, е под силен натиск, откакто публикува стотици хиляди секретни документи за войните в Ирак и Афганистан, както и десетки хиляди класифицирани американски дипломатически писма.

Асандж получи нов удар в понеделник, когато швейцарските власти закриха една от банковите му сметки. Тя е един от източниците за финансиране на сайта WikiLeaks.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: Джулиан Асандж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova e narushavane na choveshkite prava kade e VIVIAN REDING ili i tja raboti za Amerikanskata diktatura razlichni Prezidenti ednakva politika
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne da spreme da plueme
126
2
 
2
 
! Отговори
Разбирател преди 13 години
Някой работи са тайни и трябва да останат такива..........тоз къде се вре в на коня краката............представете си, че изтекат телеграми за че4ня на руснаците - колко време бихте му дали?.............американците са хубави хора, демократи.........
125
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e i? da legneme da mreme li g-n YesSIR? vie nali miete 4inii tam i ste 75 puti po-dobre otkolkoto v BG
124
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато жизнения стандарт в Америка падне 3 пъти тази страна ще бъде все още на няколко милярда светлинни години от България и хората там ще продължават да живеят 150 пъти по-добре от българите. как не го вдявате това не разбирам
123
0
 
1
 
! Отговори
fedo преди 13 години
teparva zapo4vat si mislq istinskite ***.tova be6e samo bledoto na4alo.wiki samo probvaha reakciite.sega ve4e zapo4va s naistina gore6tite ***.asanj se jertva tova e qsno no ekipa my ve4e e po4ti 1 milion
122
2
 
12
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Янките, по бетер и от руснаците!И те не търпяли десиденти!Ега ти демокрацията!Вместо да го поканят, да каже истината в радио Свободна Европа или Гласът на Америка!
121
2
 
11
 
! Отговори
Леле мале преди 13 години
Американците сринаха София през 1944-та без никаква причина за което единодушно беше гласувано да се издигне паметник на техните самолетни пилоти по този случай. Сега може би предстои издигането на паметник на Сюлейман паша на Шипка...Уникален български пример за липса на национално достойнство.
120
1
 
6
 
! Отговори
85756 преди 13 години
Няма друга заплаха за САЩ, освен заплахата на противодействието, по закона на физиката. Ако удряш другите непрекъснато, те ще те ударят на свой ред.
119
1
 
5
 
! Отговори
85756 преди 13 години
Явно не си чел доста неща написани от американски интелектуалци, учени и политици. Всички те казват , че американските политици след Втората световна война напълно са потъпкали демокрацията и общочовешките ценности, на основите на които е създадена тази държава.
118
0
 
0
 
! Отговори
85756 преди 13 години
Нашите минуси не са важни. Те сами ще си ги нацъкат.
117
3
 
12
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
А ако "добрата" Америка беше открила втори фронт навреме,ако беше се постарала да спре развитието на Вермахта след Първата световна война... тогава нямаше да има нужда и иот Плана Маршал... Сещаш ли се,а? Американосите и техните симпатизанти са толкова ДЕБЕЛООКИ И НАГЛИ,че няма накъде повече! На "дупката" ги хванаха и пак отричат! Пфу!
116
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си червен ***. Дано поне отидеш веднъж там за да видиш.
115
13
 
5
 
! Отговори
ПИНОЧЕТ преди 13 години
А задавали ли сте си въпроса, дали ако не беше лошата Америка, и нейният много лош план Маршал за възстановяването на Европа, ако не беше въздушният мост, спасил от глад обсадения Берлин, дали щеше да я има тази Европа,.. Пак повтарям: да си седиш на топло и уютно в някой достолепен европейски университет, да си учиш за магистратура в Брюксел е прекрасно. Пожелавам ти успех! Но не е морално да ползваш с пълни шепи тези благини, а да хулиш в същото време лошите американски империалисти. Защото ако не бяха те, ти най-вероятно в момента щеше да си тракторист в текезесето на село Горно Нанадолнище (освен ако не си дъщеря или син на някой комунистически велможа).
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иран,
113
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Грешиш, парите на САЩ са обезпечени, те могат да си печата колкото си искат. В световен мащаб петрола се търгува само в US$. Ирак реши да си продава петрола в ЕС валута и вижте какво му се случи. Ирак се дърви но докато си продава петрола в долари нищо няма да му се случи. САЩ е световния жандарм и целта е поголямата печалба на корпорациите.
112
4
 
8
 
! Отговори
глей са преди 13 години
do 138Сащ дължат проспиритета си на необезпечените пари, кредити те. САЩ създават 20% от световния БВП, а консумират 40 %. Ситуация подържана, заради кредитирането с необезпечени пари.Скоро САЩ ще се превърнат в бананова република, жизнения стандарт ще падне 3 пъти. САЩ имат фалшив проспиритет, основан на експолатацията на света, и най-вече Китай. (имам предви не, номенклатурата в КИтай, обикновенния работник, дето работи за 2 долара на ден).
111
9
 
4
 
! Отговори
close преди 13 години
Vsichki,koito se izkazvat protiv USA jelaiat da otidat tam vsashtnost!!!
110
2
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
Това ли е днешния световен Васил Левски ?да, ръчичка горене, ръчичка долу
109
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ не са нация а кооперация на корпорации със зомбирано население от всякъкви раси което се използва за роби, пушечно месо и налагане на глобализма в интерес на корпорациите. В самите САЩ хората които могат да мислят протестират. Не е далеч времето когато жители на САЩ ще емигрират към други части на света. Ако САЩ не завладеят света преди това. САЩ не е държава и никога не е била.

Спонсорирани публикации